Velg en side

OM

Mer informasjon om Helt Hætta.

Digital markedsføring kan være sabla vanskelig, men også veldig gøy. 

Selv om det er aldri så lett å opprette en facebookside eller lage en egen nettside, er det ikke alltid like lett å vite hvordan du skal bruke disse for å få skaffe nye kunder og bygge merkevare. Hvordan kan du egentlig måle resultater? Hvordan vet du egentlig om markedsføringen din er vellykket? Hvor mye er egentlig likerklikk og delinger verdt?

Disse spørsmålene satt jeg lenge med. Når jeg først begynte å lete etter svarene ble jeg helt hekta, og nå har jeg digital markedsføring på hjernen. Jeg forstår allikevel at ikke alle ønsker å bruke hundrevis av timer på å utforske hver krik og krok av det digitale universet. 

Derfor startet jeg Helt Hætta: for å samle haugevis av nyttig informasjon om digital markedsføring på ett sted slik at du slipper å lete. Ikke minst får jeg dele og skrive om viktige erfaringer jeg har gjort meg og ting jeg lærer underveis. Win win, spør du meg! 

 

Hvorfor Helt Hætta?

Når man skal starte et personlig prosjekt om digital markedsføring er det ikke alltid like lett å finne et passende navn. Det føltes litt for pompøst å kjøre på med Hætta Kommunikasjon, Hætta Marketing eller Mika Media. 

En stund var Fenghætta til vurdering. En fenghette er en liten ladning som fører til en stor eksplosjon, og det var jo nettopp det jeg ønsket å gjøre for andre! Være den lille ladningen de trenger for å skape den store eksplosjonen. Etter et par markedsundersøkelser måtte jeg bite i det sure eplet: ikke alle synes Fenghætta var et like morsomt og åpenbart ordspill som jeg selv synes det var. Kill your darlings, sa visstnok William Faulkner. 

Noen dårlige idéer senere endte jeg på Helt Hætta. Mest fordi hele dette prosjektet og denne nettsiden er fullt og helt meg, Mika Hætta, men selvfølgelig også litt for å kunne leke meg med uttrykket «å få helt hetta». Jeg er en sucker for dårlige ordspill. 

Jeg ønsker å dele alt jeg kan om digital markedsføring med deg, og jeg håper du har lyst til å lære mer og følge med videre. Forhåpentlig kan Helt Hætta være en ressurs som gjør det litt enklere å vite hvordan du kan markedsføre og orientere deg i denne o’ store verdensveven.

Etterhvert vil jeg holde noen webinarer, kurs og nettkurs om digital markedsføring, men om du lurer på noe eller trenger en hjelpende hånd før den tid er det bare å kontakte meg. Jeg digger en real markedsføringsprat!

Hei, jeg heter Mika!

Helt siden jeg var ei lita jente har jeg vært hekta på å lære ting. Allerede før jeg begynte på ungdomsskolen tjente jeg penger på å selge bloggdesign, ta konfirmasjonsbilder, lage nettsider og skrive artikler. Alt som handlet om medier og internett var, og er fortsatt, så himla gøy! Jeg klarte ikke legge det fra meg, jeg bare måtte lære mer og mer.

I dag er det innholdsproduksjon og digital markedsføring som står mitt hjerte nærmest. De siste to årene har jeg vært helt hekta på å lære meg alt det er verdt å vite, og jeg elsker hvordan det digitale landskapet er i kontinuerlig endring. Det skjer ting hele tiden, og det er alltid nye ting å lære! Slikt gleder en ivrig og engasjert multipod

Ellers er jeg en utadvendt introvert som er glad i folk, kjører og skrur på bil, prøver å lære meg programmering, drømmer om å reise mer rundt i verden og har stort sett alltid mange baller i luften. Det er jo så mye som må gjøres og prøves! Livet er fint, synes jeg. 

Noen av mine andre prosjekter

Med mange interesser følger også mange prosjekter. Jeg har mange jern i ilden, og klarer ikke helt sitte i ro. I tillegg til å skrive artikler om digital markedsføring her på helthætta.no har jeg mye annet på gang: 

MotorMika

Høsten 2018 startet jeg en youtubekanal om bil og bilcross. Sammen med faren min har jeg kjørt bilcross siden året jeg fylte 14 år, og det har blitt min største interesse. Gjennom MotorMika ønsker jeg å dele min bilglede, og inspirere spesielt jenter til å drive med bil. I 2019 vil jeg også være å se i bilprogrammet Sjette Gir på NRK. 

mikajosefine.no

Etter flere år med skrivesperre fant jeg endelig tilbake til gleden ved å skrive, og mikajosefine.no har blitt til et sted hvor jeg kan reflektere over og dele ting som opptar meg i hverdagen. Per i dag får nettsiden nytt design og er ikke tilgjengelig, men den kommer snart tilbake. 

Wishing Well Wamba

Min bestemor introduserte meg for Kenya, og helt siden jeg var der for første gang i 2011 har jeg hatt lyst til å gjøre noe for å bidra. Etter den voldsomme tørken i 2018 ble det klart at en ordentlig brønn vil hjelpe mange. På mirakuløst vis fikk jeg en sponsor til å betale for brønnen, og plutselig ble prosjektet en realitet. Vi er enda helt i startgropa, men brønn skal det bli!