Velg en side

PERSONSVERNERKLÆRING

Personvern og bruk av informasjonskapsler på helthætta.no.

Jeg synes personvern er viktig, og ønsker at du som besøker nettsiden skal vite nøyaktig hvilken informasjon som blir lagret om deg. Denne personvernserklæringen er utarbeidet for å beskrive og gjøre rede for hvordan helthætta.no innhenter, lagrer og benytter persondata.

Nettsiden helthætta.no produseres og driftes av Mika Josefine Bråthen Hætta, som også er behandlingsansvarlig for all innsamlet data. Du kan kontakte meg på hei@helthetta.no eller via dette kontaktskjemaet

Denne personvernserkæringen gjelder for Helt Hættas nettsider helthætta.no og helthetta.no.

Hvilke personopplysninger samles inn?

Det er helt frivillig å gi fra seg personopplysninger her på helthætta.no, og det lagres aldri mer data enn nødvendig. I hovedsak er det to ulike typer persondata som samles inn når du bruker siden:

Data du etterlater deg ved å godta bruk av informasjonskapsler
Hva informasjonskapsler er og hvordan de brukes kan du lese om i avsnittet «Bruk av informasjonskapsler» lenger ned på siden. Første gangen du er innom helthætta.no dukker det opp en pop-up hvor du kan velge å godta bruk av informasjonskapsler. Dersom det gjøres endringer i denne personvernserklæringen vil du bli bedt om ny godkjenning.

Data du selv velger å oppgi ved bruk av nettsiden
Dersom du velger å kommentere en artikkel, melde deg på et nyhetsbrev, laste ned en gratis ressurs eller ta kontakt via kontaktskjema, vil personopplysningene du oppgir bli lagret. Dette er rett og slett for å kunne yte god kundeservice og gi deg en god opplevelse.

Hvordan blir persondataen brukt?

Hovedårsaken til innsamlingen av persondata er rett og slett for å skape positive brukeropplevelser og forstå hvordan folk bruker helthætta.no. Med utfyllende data er det mye lettere å utvikle gode artikler og produkter som jeg håper vil være verdifulle for deg og resten av målgruppen.

Persondata som samles på helthætta.no brukes i hovedsak til å:
– Forstå brukeratferd på nettsiden og se hva som fenger for å utvikle helthætta.no videre
– Behandle henvendelser og forespørsler om produkter/tjenester
– Tilpasse kommunikasjon og markedsføring til målgruppen

Bruk av informasjonskapsler

En informasjonskapsel, også kalt cookie, er en liten tekstfil som blir lagret på maskinen din for å kunne motta informasjon om hvordan du bruker nettsiden og gjenkjenne deg. Det er disse informasjonskapslene som gjør at en nettside for eksempel kan huske passordet ditt eller at en nettbutikk lagrer varene du puttet i handlekurven. En informasjonskapsel kan ikke benyttes til å identifisere deg.

 

 

Google Analytics

Her på Helt Hætta brukes informasjonskapsler hovedsakelig for å gi innsikt i hvordan brukere navigerer rundt på siden og for å se hvilke artikler som er de mest populære. Informasjon om hva som treffer målgruppen gjør det mye lettere å produsere innhold som skaper engasjement og er til nytte for leseren. Til å samle denne informasjonen brukes Google Analytics. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om brukeren. Dataene som samles inn lagres på Googles servere og slettes etter 24 mnd. hvis du ikke har returnert til nettstedet i løpet av denne perioden. Som en utvidelse av Google Analytics brukes også Google Tag Manager.

Du kan lese mer om hvordan Google samler inn og beskytter data her.

 

Facebook Piksel

Helt Hætta bruker også Facebook Piksel for å registrere ditt besøk her på nettsiden, slik at det blir lettere å levere relevant markedskommunikasjon i Facebook sine kanaler. Mange nettsteder benytter Facebook Piksel i dag, nettopp for at Facebook skal kunne vise deg annonser som er relevante for deg og dine interesser – og forhåpentligvis da også mindre av det som er helt uinteressant.  Gjennom Facebook Pixles samles ingen inn person- eller kontaktopplysninger, kun brukerhistorikken fra informasjonskapselen.

Du kan lese mer om Facebooks retningslinjer for databehandling her.

 

XXEpostprovider

Alle skjemaene hvor man kan registrere seg for å motta nyhetsbrev, webinar, venteliste, kurs eller laste ned gratis ressurser, bruker XXepostprovider for å samle data. Disse skjemaene lagrer en informasjonskapsel når du registrerer deg.

Du kan lese mer om XXepostproviders retningslinjer for databehandling her. 

 

Bruk av informasjonskapsler i reklamelenker/affiliatelenker

Jeg tester ofte nye programmer og tjenester, og deler de gjerne med deg og alle andre her på Helt Hætta. Noen av programmene og tjenestene jeg bruker fast og ønsker å anbefale for dere, har jeg en unik lenke (reklamelenke) for, noe som vil si at jeg tjener penger dersom noen kjøper gjennom min nettside. Disse lenkene inneholder informasjonskapsler som gjør at programmet/tjenesten vet at du kommer fra min nettside. Disse lenkene er alltid merket med en stjerne (*), og det står tydelig i begynnelsen av artiklene det gjelder at det inneholder reklamelenker.

Mer om Helt Hættas bruk av reklamelenker/affiliatelenker her. 

 

Slette informasjonskapsler

Selv om du tidligere har godkjent en informasjonskapsel, kan den enkelt slettes i ettertid. Hvordan det gjøres er avhengig av nettleseren din. nettvett.no har mye viktig informasjon om informasjonskapsler, samt hvordan du kan slette dem. Lær mer i denne artikkelen. 

Samtykke

Jeg trenger et samtykke fra deg for å kunne behandle din persondata.

Når du bruker nettsiden helthætta.no samtykker du at informasjonskapsler blir brukt som beskrevet i avsnittet «bruk av informasjonskapsler» ovenfor.

Når du melder deg på nyhetsbrev, webinar, venteliste, kurs eller laster ned gratis ressurser, gir du ditt samtykke til at Helt Hætta kan sende deg relevant informasjon og lagre opplysningene du har oppgitt. Du kan når som helst stoppe abonnementet på nyhetsbrev: enten ved å trykke på lenken i bunnen av eposten eller ved å ta kontakt på hei@helthetta.no.

Tilgang, oppbevaring og deling av persondata

Det er kun Mika Josefine B. Hætta som har tilgang til personopplysningene som er lagret om deg. Disse opplysningene deles ikke med andre, med unntak av underleverandører som bistår med utvikling og drift av Helt Hætta, i den grad dette er nødvendig for å utføre oppgavene. De kan ikke bruke opplysningene til eget formål, og behandler disse utelukkende på våre vegne. I tilfeller hvor det av norsk lovgivning kreves, utleverer vi opplysninger til offentlige myndigheter, banker og finansielle institusjoner, regnskap og inkassobyråer.

Personopplysningene er lagret så lenge det er tillatt i henhold til gjeldene lovverk, eller til det ikke lenger er nødvendig å beholde dem.

Dine rettigheter

Du eier dine personopplysninger. Det betyr at du har rettighetene til hvordan disse opplysningene kan brukes. Du har rett til å:

– få vite hvilken informasjon Helt Hætta har registrert om deg
– kreve at feilaktige, unødvendige, mangelfulle eller utdaterte personopplysninger rettes eller fjernes
– trekke tilbake eller begrense eventuelle samtykker du har gitt Helt Hætta til å behandle dine personopplysninger
– deaktivere innsamling av data for Google Analytics

Du kan lese mer utfyllende om alle rettighetene dine på Datatilsynet sine nettsider her. Dersom du ønsker å benytte deg av dine rettigheter eller har spørsmål om lagrede personopplysninger, kan du sende epost til hei@helthetta.no. Jeg skal forsøke å behandle saken innen to uker, men noen ganger kan det ta lenger tid dersom det er en kompleks forespørsel – i såfall får du beskjed. Du blir også bedt om å bekrefte din identitet, slik at dine personopplysninger ikke havner på avveie.

Du har også anledning til å klage direkte til Datatilsynet dersom du mener at Helt Hætta har brukt dine personopplysninger uansvarlig.

Personvernserklæringen er sist oppdatert 29. oktober 2018.